Sveriges dyraste hus är sålt

Före detta VD på Ericsson Carl-Henric Svanberg har slagit ett något oortodoxt rekord. Tillsammans med hustrun Louise har han nämligen köpt Sveriges dyraste hus, skriver Expressen.

Prislappen slutade på blygsamma 120 miljoner kronor. Allras VD Alexander Ernstberger tog det tidigare rekordet när han köpte sin villa på Lidingö i fjol. Det huset kostade bara 50 miljoner.

Så vilken sorts hembostad ger 120 miljoner egentligen? Inte någon felfri sådan, verkar det som. Louise Svanberg bekräftade till Expressen att huset, som totalt omfattar sex våningar, är i stort renoveringsbehov. Totalt kommer renoveringarna kosta 15 miljoner kronor och åtminstone ta några år.

– Det är korrekt, vi har köpt ett äldre hus i Stockholm, som ska renoveras över de kommande åren. I övrigt har vi inga kommentarer, sa Louise Svanberg i ett mail till Expressen.

Carl-Henrik Svanberg har länge varit en framstående spelare i det svenska näringslivet. Förutom uppdraget på Ericsson har han även varit styrelseordförande för Volvo samt ordförande för British Petroleum.

Källor: Expressen, Affärsvärlden