Kom ihåg detta inför flytten!

Har du nyss köpt ditt drömboende men gruvar dig för flytten? Med vår kom-ihåg-lista blir allt lite enklare!

Som vi på Viggos Bostadsnytt skrivit tidigare ökar bostadsaffärerna under sommarhalvåret markant. Solen skiner (då och då) och ger de bästa förutsättningarna för en bra visning och slutligen en bra affär.

När bostaden är införskaffad gäller det börja fundera på flytten, ett moment de allra flesta gruvar sig för. För att underlätta processen har vi på sammanställt några viktiga punkter som enkelt kan glömmas bort och som kan få oväntade och tråkiga effekter efter flytten är avklarad. You’re welcome!

Flyttförsäkra

Funderar du på att anlita en flyttfirma för att sköta de tunga lyften? Glöm då inte att flyttförsäkra. Hemförsäkringen brukar inte täcka saker som stöld, brand och trafikolyckor under flytten och därför kan det vara en god idé att addera ett så kallat bortaskydd, som täcker förlust av egendom utanför hemmet.

Skaffa lådor

Så enkelt att det kan vara lätt att glömma. En flytt utan lådor kan bli utmanande så se till att köpa eller låna in i tid. Ungefär en flyttlåda går åt per kvadratmeter. Välj hellre packpapper än tidningspapper när du ska slå in dina saker så slipper du onödig svärta.

Ge bort barnen för en dag

Detta görs i effektiviserande syfte men även för lite extra säkerhet. Att bära tunga saker underlättas inte av att måsta bry sig om unga tjejer eller killar som kan fastna därunder. OBS, gäller även husdjur.

Genomskinliga lådor

Lådor är redan avklarat, vi vet, men vi glömde nämna en sak. Genomskinliga lådor kan vara bra att använda när man vet med sig vilka saker som kommer behövas under första dagen i nya bostaden. Det finns inget värre än att behöva något snabbt med vetskapen om att saken kan ligga exakt var som helst.

Flyttbilen

Ju större bil desto enklare flytt. Att behöva åka färre resor sparar mycket tid och så länge du har rätt körkort kan det vara smart att hyra in en lätt lastbil.

Källor: HSB, Aftonbladet