Inred vardagsrummet med Dusty Deco

Trendigt men samtidigt personligt. Gammalt men ändå nytt. Dusty Deco är stilen som hjälper dig få till det perfekta vardagsrummet.

Edin och Lina Kjellvertz startade inredningsbutiken Dusty Deco för sex år sedan och har sedan dess blivit en stor inspirationskälla i inredningsvärlden. Deras hem, en våning på Östermalm, har blivit invaderat av ett antal inredningsbloggar med förhoppning om att se och lära av den trendsäkra duon.

Stilen är, precis som alla framgångsrika stilar, svår att förklara i några få ord, men baseras till stor del på vintage. Trender är viktiga, men inte på bekostnad av det personliga.

– De sociala ytorna är viktiga för oss. Här vill vi att vänner, familj, barn och vuxna, kan hänga, umgås och att alla ska kunna prata med varandra. Det blir som på en bistro fast hemma, berättade Edin för Alcro Trend tidigare i år.

Med hjälp av SvD:s Perfect Guide berättade Dusty Deco-teamet sina hemligheter för att skapa det perfekta vardagsrummet. Allt du behöver göra är att följa dessa enkla steg:

Underskatta inte soffans betydelse

Då soffan är vardagsrummets viktigaste möbel kan det vara en god idé att lägga lite extra pengar på den. Fundera extra noga på hur du vill använda soffan och låt det styra investeringen.

Lampor är bra

Låt elräkningen spåra ur. Antalet lampor är viktigt för känslan i vardagsrummet och att det är ljus i rummet är aldrig dåligt.

G(l)öm teven

Måste du verkligen ha en TV? Om svaret är ja så försök få den att smälta in i bakgrunden, kanske i en tavelvägg.

Textilier skapar trivsel

En stor matta, kuddar och filtar skapar en gemytlig känsla i vardagsrummet. Det är också ett enkelt sätt att förnya hemmet med färg och mönster.