Bolånemarknaden kan få en ny utmanare

Ett uppdaterat bolåneerbjudande i samarbete med Stabelo 2 AB kan göra Avanza till en utmanare på bolånemarknaden. Detta enligt onsdagens pressmeddelande från internetbanken.

Förhoppningen för initiativet är att kunna erbjuda ett billigare och bättre bolåneerbjudande för kunderna. Avanza har sedan starten varit tydliga med att sparande ska vara demokratiserat och det inledda samarbetet med Stabelo 2 AB är ett initiativ i den andan. Än så länge är inget datum satt för när erbjudandet ska vara klart men Avanzas VD Johan Prom är tydlig med bolagets förhoppningar.

Avanzas VD Johan Prom
Avanzas VD Johan Prom

Vi har som ambition att ständigt utmana finansmarknaden till spararnas och våra kunders fördel, genom att verka för ett billigare, bättre och enklare erbjudande, säger Johan Prom i pressmeddelandet.

I dagsläget är Avanzas bolåneerbjudande riktat mot private banking-kunder. Men nu kan det alltså bli ändring på det.

Vi är precis i inledningen av samarbetet och vi kommer att beskriva erbjudandet i större detalj längre fram. Men jämfört med vårt bolåneerbjudande som idag riktas till våra private banking-kunder vill vi kunna erbjuda bolån till en bredare kundgrupp, säger Sofia Svavar, Chef för Investerarrelationer på Avanza.

Går internetbankens initiativ som planerat kan Avanza bli en utmanare till storbankerna på bolånemarknaden.