5 saker att undvika inför visningen

Har du en viktig bostadsvisning inplanerad? Då kan det vara bra att hålla koll på några vanliga snedsteg som kan påverka resultatet av din bostadvisning. Här är 5 saker att undvika inför visningen.

Aktiviteten på bostadsmarknaden är nästan alltid störst den här tiden på året, både vad gäller småhus och bostadsrätter. Till alla säljare som har en visning inplanerad den närmsta tiden har vi tagit fram några saker att undvika, enkla och viktiga. Till vår hjälp har vi Åsa Svedman, inredningsexpert på Homestyling.se.

Undvik att laga mat just innan visningen

Det här går hand i hand med att vädra ordentligt. Kom ihåg att lukten från matlagning kan ligga kvar i lägenheten länge och ju längre tid du spenderar inomhus desto svårare blir det att märka det själv!

Ta bort smutstvätten

En detalj som kan vara lätt att missa, inte minst om du som säljare bor i lägenheten du ska visa. Var noggrann och se till att inga smutsiga strumpor lämnas kvar på golvet!

Glöm ingen disk i köket

Det må låta uppenbart, och det kanske det är. Men det uppenbara kan vara svårt att missa ibland. Planera så att du kanske äter måltiden innan visningen ute på restaurang för att slippa stå och diska i panik!

Inte överdekorera

För att inte begränsa sig till en målgrupp är det klokt att hålla nere inredningen av lägenheten. Den vilsamma känslan är underskattad när det kommer till att sälja ett hem och att överdekorera med mängder av detaljer kan motverka det.

Inte övermöblera

Det är viktigt att hemmet ser ut och upplevs som funktionellt. Känslan av att det är trångt i lägenheten är sällan bra och oavsett om du som säljare gillar den specifika looken kan det vara klokt att dölja det under visningen. Du vill att så många som möjligt ser en framtid för sig själva i din lägenhet.